Fursecuri cu ciocolata

de mirela0911 in Prajituri, 1 Ian 2017 | 4127 vizualizari

 

Am ales ca sursa de inspiratie reteta Laurei. Tot ce pot spune, e ca aceste fursecuri sunt delicioase, numai bune de servit colindatorii. Multumesc mult, Laura! :-*
Bunatati pentru colindatori 

 

INGREDIENTE

  • 220 gr ciocolata amaruie 55% cacao
  • 60 gr unt
  • 2 oua
  • un praf de sare
  • 80 gr zahar
  • 220 gr faina
  • 1 lingurita praf copt
  • 2 lg lichior amaretto
  • 2-3 lg zahar tos
  • 2-3 lg zahar pudra vanilat
Portii: 55
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri cu ciocolata:

Intr-o craticioara, se pune ciocolata impreuna cu untul pe foc mic sa se topeasca. Se amesteca bine pana se omogenizeaza si se lasa la racit. 

Intr-un bol, se mixeaza ouale impreuna cu un praf de sare si zaharul. Se adauga cate putin din ciocolata racita. Se adauga lichiorul amaretto, apoi faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza bine, apoi se lasa cel putin 2 ore la rece.

Cu ajutorul mainilor, se modeleaza bilute potrivie care se vor tavali mai intai prin zaharul tos apoi prin zaharul pudra vanilat. Se asaza in tava tapetata cu hartie de copt si se dau la cuptorul preincalzit la 180 de grade C, pentru 13 minute. 

Se scot pe un gratar sa se raceasca, apoi se depoziteaza intr-o cutie metalica. In felul acesta rezista pentru mai mult timp, daca mai ramane ceva!

Sunt delicioase. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate inlocui lichiorul de amaretto cu esenta de rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandişpan genovez