Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies

de elucubratiiculinare in Prajituri, 2 Feb 2014 | 3514 vizualizari

 

Aceste fursecuri au fost făcute special pentru Moș Crăciun, dar sigur vor merge și cu alte ocazii.
Pentru că am ales varianta eco - fără coloranți , nu prea au ieșit ele de roșul acela aprins, dar Moșul le-a apreciat foarte mult și le-a păpat pe toate în seara când a venit cu cadourile :)

 

INGREDIENTE

  • piure din 1 sfeclă roșie mare coaptă
  • 2 linguri zeamă lămâie
  • 1 lingură oțet
  • 100 g unt
  • 400 g făină
  • 1 lingură praf de copt
  • 200 g zahăr
  • 1/2 linguriță sare
  • 2 ouă
  • 1 linguriță esență vanilie
  • 100 ml smântână lichidă
  • Cremă:
  • 100 g unt
  • 250 g cremă de brânză
  • 200 g zahăr pudră
  • 1 linguriță esență vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies:

Pregătim piureul de sfeclă roșie cu o zi înainte. Coacem sfecla înfășurată în folie de aluminiu în cuptorul încins la 200 grade C pentru 90 -100 minute sau până este coaptă bine. După ce se răcește, se curăță de coajă și se mixează bine cu un blender vertical. Pentru a-și păstra culoarea, se adaugă 2 linguri de zeamă de lămâie și o lingură oțet de vin.  

Încălzim cuptorul la 180 grade C. Tapetăm 2 tăvi cu hârtie pergament.

Cernem făina cu praful de copt și sarea într-un castron. În alt castron batem untul cu zahărul până obținem o cremă pufoasă. Adăugăm pe rând cele 2 ouă, piureul de sfeclă și jumătate din cantitatea de făină. Amestecăm bine după fiecare ingrediente adăugat. Turnăm ușor smântâna, apoi adăugăm restul de făină. Aluatul va fi gros și lipicios. Folosindu-ne de o lingură punem grămăjoare de aluat în tăvile tapetate cu hârtie pergament.

După cum se vede în poze, înainte de coacere, am avut un aluat de roșu intens, iar după coacere m-am cam supărat și nici nu am mai făcut poze :(   Se coc pentru aprox. 15 minute și se lasă la răcit în tavă sau se scot dar nu se vor suprapune pentru a nu se lipi.  

Pentru cremă batem bine untul - la temperatura camerei cu crema de brânză și esența de vanilie. Adăugăm treptat zahărul pudră și batem până la omogenizare. Crema se ține la rece până se umplu fursecurile.

Dacă nu le servesc imediat, se păstrează la frigider.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri Catifea Roșie - Red Velvet Cookies" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

ieri la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu cacao si ciocolata alba