Fritatta este varianta italiana a omletei. Poate fi pregatita intr-o gama foarte larga fie cu legume, branzeturi, preparate din carne, verdeturi si tot ceea ce va este pe plac. Eu am ales sa fac o varianta simpla cam cu ce aveam prin frigider.
Muschiul file, salamul il taiem bucatele mici. Ardeiul il spalam, indepartam semintele si il facem cubulete. Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Cascavalul il taiem bucati potrivite.
Intr-un bol batem ouale spuma cu putin piper si un praf de sare. Adaugam toate ingredientele ce le-am pregatit mai sus si amestecam usor. Incorporam parmezanul ras, putin marar verde tocat. Ungem un vas termorezistent cu unt si tunam compozitia in el. Deasupra presaram oregano uscat si introducem vasul in cuptorul incins.
Reglam o temperatura potrivita, lasam frittata pana este rumenita deasupra si bine patrunsa si in interior. Cam in 30-35 de minute este gata.
O scoatem, o lasam sa se racoreasc si se serveste simpla, cu o salata, muraturi si cu ce mai doriti!
Sa aveti pofta!