Friptura pomana porcului

de Ancutsa in Porc, 9 Dec 2017 | 8095 vizualizari

 

Pentru un prânz în familie, am pregătit carne de porc în stil “pomana porcului” cu mămăliguţă şi gogoşari cu varză roşie şi conopidă.
"Reteta romaneasca"

 

INGREDIENTE

  • 800 g carne de porc
  • 200 ml ulei
  • 250 ml vin alb
  • apă
  • Mirodenii după gust:
  • sare
  • piper negru măcinat
  • câteva foi de dafin 
  • cimbru mărunţit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura pomana porcului:

  

Se porţionează carnea de porc în bucăţele potrivite şi se rumeneşte într-o cratiţă încăpătoare cu ulei încins.

Când începe să se rumenească, se adaugă mirodeniile şi se stinge cu  vinul. Se întoarce carnea pe toate părţile ca să se pătrundă bine şi se pune capacul. Carnea nu trebuie să fiarbă, ci să se înăbuşe. Când sfârâie, se mai pune câte un pic de apă, şi tot aşa până este bine făcută.

 

Dacă aveţi untură, aceasta se topeşte la început, în loc de ulei şi apoi se rumeneşte carnea în ea. Dar în acest caz, nu se mai pune deloc apă, nici vin!

 Când este gata, se ia de pe foc şi se serveşte alături de un pahar cu vin, mămăliguţă caldă şi gogoşari umpluţi cu varză roşie şi conopidă (sau murăturile preferate).

 

Timp total: aprox 1h

Porţii: 4

Poftă Bună!

 

Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/12/friptura-pomana-porcului.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura pomana porcului" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Ancutsa 1

10.12.2017, 11:33

Va multumesc mult!

dantes 1

11.12.2017, 08:38

Buna!

Ancutsa 1

12.12.2017, 14:19

Va multumesc, domnule Dante!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

ieri la 08:41

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

pe 24.04 la 08:46

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fleica de porc cu cartofi la tava reteta gustoasa de friptura