Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin

de Satisfyyourcravings in Porc, 19 Apr 2018 | 2448 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru friptura:
  • 4 bucati friptura de porc (muschi), nu foarte subtiri
  • 3 linguri de mustar (eu am folosit cu boabe)
  • 1 lingura paprika (sau mai putin; dupa gust)
  • ulei de masline
  • 2 crengute rozmarin
  • Pentru cartofi:
  • 600 grame cartofi
  • 2 crengute rozmarin
  • 1-2 linguri ulei de masline
  • sare, piper
  • Pentru salata de vara:
  • 1/2 castravete
  • 2 rosii
  • 2 fire ceapa verde
  • 3 linguri ulei de masline extra virgin
  • 1 lingura otet de mere
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin:

Cartofii se curata de coaja si se taie in 6-8 bucati. Se indeparteaza frunzele rozmarinului si se adauga, impreuna cu 2 linguri de ulei si cartofii, intr-o tigaie preincalzita la foc mediu. Se acopera cu un capac si se lasa 25-30 de minute, scuturand tigaia din cand in cand. In ultimele 10 minute, se indeparteaza capacul si se adauga sare si piper. 

Intre timp, se ung bucatile de carne cu mustarul si se presara cu paprika si frunzele crengutelor de rozmarin (si sare si piper, daca este nevoie, dar mustarul este de obicei destul de sarat). 

Se adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie (de fonta) si se prajesc bucatile de carne 1 minut la foc mare. Se intorc, si adauga inca o lingura de ulei, se mai lasa 1 minut, apoi se reduce focul la mediu si se gatesc inca 8-10 minute in functie de grosimea bucatilor si de preferinte. La final, se mai adauga putin ulei daca este nevoie. 

Pentru salata de vara, se amesteca uleiul cu otetul, sare si piper si se adauga peste legumele taiate. 

Se serveste friptura imediat cu sosul din tigaie, cartofii cu rozmarin si salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de porc cu mustar si paprika, salata de vara si cartofi cu rozmarin" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc in sos de rosii, ciuperci si usturoi