Friptura de miel la tava

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 24041 vizualizari

 

Reteta de friptura de miel la tava o preparam de Pasti, astfel ca pe masa pregatita pentru Sfintele Sarbatori Pascale nu lipseste mielul pregatit la cuptor cu garnitura de salata verde

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • usturoi verde
  • piper
  • sare
  • rozmarin
  • vin rosu sau alb
  • ulei
  • Pentru marinata:
  • 2 foi de dafin
  • usturoi vechi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • vin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la  la cuptor este delicioasa.

Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet (sau lamiie). Se pune la marinat 24 de ore!

Se scoate, se scurge bine, se aseaza in tava, se pun condimentele (sare, piper, rozmarin, usturoi verde taiat marunt) se unge pulpa cu ulei si se stropeste cu vin (un pahar mare).

Se baga friptura de miel in cuptorul incins, iar pe parcurs se mai stropeste cu vin din cind in cind si cu sos din tava.

E gata cind pulpa e rumenita si cind furculita patrunde usor in carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]