Friptura de miel la tava

de Gusti in Oaie, 1 Mai 2009 | 24092 vizualizari

 

Reteta de friptura de miel la tava o preparam de Pasti, astfel ca pe masa pregatita pentru Sfintele Sarbatori Pascale nu lipseste mielul pregatit la cuptor cu garnitura de salata verde

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de miel
  • usturoi verde
  • piper
  • sare
  • rozmarin
  • vin rosu sau alb
  • ulei
  • Pentru marinata:
  • 2 foi de dafin
  • usturoi vechi
  • sare
  • piper
  • rozmarin
  • cimbru
  • vin
Portii: 5
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Friptura de miel la tava:

Reteta de Pasti, nu greu de preparat, friptura de miel la  la cuptor este delicioasa.

Se curata bine carnea, se pirleste pe ochiul de la aragaz, se curata de pielita, se spala cu apa si otet (sau lamiie). Se pune la marinat 24 de ore!

Se scoate, se scurge bine, se aseaza in tava, se pun condimentele (sare, piper, rozmarin, usturoi verde taiat marunt) se unge pulpa cu ulei si se stropeste cu vin (un pahar mare).

Se baga friptura de miel in cuptorul incins, iar pe parcurs se mai stropeste cu vin din cind in cind si cu sos din tava.

E gata cind pulpa e rumenita si cind furculita patrunde usor in carne!

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura de miel la tava" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]