Franzela de casa

de Nadyne in Piine, 10 Oct 2016 | 4621 vizualizari

 

  Altfel iti este dimineata cand pe masa ai o franzeluta proaspata...

 

INGREDIENTE

  • 1kg faina
  • 50 g drojdie
  • 2 oua
  • 2,5 linguri zahar
  • 1 lingura rasa sare
  • 300-350 ml lapte
  • 2 linguri ulei
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela de casa:

     Laptele il incalzim usor, trebuie sa fie doar caldut, nu fierbinte.

     Drojdia o amestecam cu o lingura cu zahar si cateva linguri cu lapte, apoi lasam maiaua la crescut 20 minute.

     In vasul robotului de bucatarie, punem, zaharul, sarea, ouale, uleiul, faina, maiaua crescuta.  Incepem framantarea si adaugam laptele treptat. Aluatul obtinut trebuie sa fie fin, matasos.

     Lasam la dospit 45 minute, intr-un vas acoperit.

    Cand aluatul este frumos crescut, il impartim in doua. Din fiecare bucata, formam un dreptunghi, pe care-l rulam si-l asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

    Mai lasam franzelele la crescut 20 minute, crestam usor pe fiecare, apoi le ungem cu galbenus amestecat cu putin lapte.

     Pornim cuptorul, la 175 grade si introducem in el un vas cu apa.

    Dam franzelele la copt in cuptorul preincalzit pentru 25-35 minute sau pana cand se rumenesc frumos.

    Dupa ce se racesc complet, se invelesc in folie alimentara, pentru a le pastra moi si pufoase.

    

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine alba facuta la masina de paine