Franzela cu cartofi si fulgi de secara

de Sylvia in Piine, 1 Aug 2010 | 5925 vizualizari

 

Painea cu cartofi este preferata mea dintre painile albe, de data asta am vrut diversific putin si am adaugat la compozitie 50 grame de fulgi de secara.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de

  •  1/2 cana de cartofi fierti si zdrobiti,
  • 1/2 cana de apa in care au fiert cartofii ( eu ii fierb taiati cubulete ca si pentru piure),
  • 1/2 cana de lapte,
  • 3 linguri de unt,
  • o lingurita zahar,
  • 1,5 lingurite de sare,
  • 3 cani de faina, 
  • 50 garme fulgi de secara,
  • un cub de 25 grame  de drojdie. 
  • Puteti inlocui laptele cu apa sau untul cu ulei, iese la fel de buna.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Franzela cu cartofi si fulgi de secara:

Aluatul l-am facut cu masina de facut paine si dupa ce a dospit am modelat o franzela.

 Am mai lasat-o la dospit 20 minute si am copt-o la 210 grade 10 minute si apoi la 200 timp de 25 minute. A iesit super pufoasa si aromata, se pastreaza foarte bine si pentru a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Franzela cu cartofi si fulgi de secara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

pe 02.06 la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 02.06 la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paine cu seminte