Fondant cu Nutella și ciocolată albă

de Papalapap in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 6300 vizualizari

 

Când vrei să te răsfeți cu ceva dulce, un singur lucru e mai bun decât o prăjitură cu ciocolată, și anume o prăjitură cu două tipuri de ciocolată! Tocmai de aceea Papalapap îți propune azi un delicios fondant cu Nutella și ciocolată albă, mariaj care funcționează de minune, spre deliciul celor mai exigente papile gustative. Iar dacă mai ai dubii, îți spunem doar atât: Pentru a-ți prezenta această rețetă, am tras cu ochiul în caietul cu rețete al bunicii… din Franța.

 

INGREDIENTE

  • 300 g de făină
  • 2 ouă
  • 300 g de Nutella
  • 12 pătrățele de ciocolată albă
  • un cubuleț de unt + o lingură de făină
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fondant cu Nutella și ciocolată albă:

Începe prin a încălzi cuptorul timp de 10 minute la 200oC. Unge cu unt 6 forme mici de brioșe (1), apoi tapetează-le cu un strat subțire de făină (2). Într-un vas încăpător, amestecă Nutella cu cele 300 de grame de făină și ouăle (3).

Vei obține o compoziție bine legată și lipicioasă (4). Umple formele, strecoară în fiecare câte două pătrățele de ciocolată albă (5), apoi bagă-le la cuptor timp de 10 minute la o temperatură de 200 oC. Când timpul s-a scurs, lasă-le să se răcească puțin pe o grilă metalică (6), înainte de a le răsturna pe un fund de lemn sau direct în farfuria unde le vei servi.

TIPS-URI

1

Savurează fondantul cu Nutella cald sau rece, simplu sau acompaniat de frișcă sau înghețată de vanilie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fondant cu Nutella și ciocolată albă" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu crema de lapte si mousse de capsuni