Foietaj (de casa) cu mere

de cristina1985 in Prajituri, 9 Apr 2016 | 4226 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 2 1/2 cescuta (de cafea neagra ) cu ulei
  • 3 1/2 cescuta cu sifon
  • 150 g margarina
  • 750 -800 g faina
  • praf de copt
  • 3 lg (sau cubulete ) unt
  • Umplutura:
  • 1 1/2 kg mere
  • 6-8 lg (rase) zahar
  • 1 lingurita scortisoara
Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foietaj (de casa) cu mere:

Ca masura am folosit o ceasca de cafea , care are cam 80-90 ml.

Aluatul: Se amesteca faina cu praful de copt, uleiul si sifonul;se framanta bine , se bate de masa de cateva ori si iar se framanta.Dupa ce s-a framantat bine, se intinde o foaie , se unge cu margarina, se ruleaza si se taie in doua.Fiecare bucata se intinde din nou si se ruleaza. Se tine la frigider pentru 1 ora si 30 minute.

Umplutura:Merele se curata de coaja, se rad si se pun pe aragaz ,impreuna cu zaharul si scortisoara(eu am pus 6 lg zahar si nu prea a fost dulce).

Aluatul se imparte in 2 ,se intinde o foaie , se aseaza merele, apoi cealalta foaie . Se taie cu cutitul din loc in loc, formand patratele .Se unge cu unt topit si se da la cuptor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj (de casa) cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]