foie gras

de luminita20_2006 in Rata, 28 Mai 2009 | 12905 vizualizari

foie gras

 

bucate de 5 stele. Foaie gras inseamna in frantuzeste ficat gras si se prepara de obicei din ficatul gastelor sau ratelor. Pentru a obtine asemenea delicatesa trebuie ca pasarile sa fie hranite printr-un mecanism special, iar dupa ce acestea sunt sacrificate ficatul se fie scufundat intr-o baie de lapte cu miere ce ii confera o aroma speciala si il face sa-i creasca dimensiunile si in acelasi timp cantitatea de grasime continuta.

 

INGREDIENTE

  • ficat de rata foie gras de canard
  • 200 gr struguri
  • sare
  • piper
  • zahar
  • 1 lingura otet balsamic
  • 5 gr unt
  • faina
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA foie gras:

ficatul de rata să fie ţinut în frigider câteva ore, dar nu la o temperatură foarte scăzută se taie felii se da prin faina si se pune la prajit in tingaia incinsa , fara ulei.se presoara sare si piper, cand prinde o coloare aurie pe ambele parti este gata. Boabele se struguri albi se taie in jumate si se pun in tigaie cu o bucatica mica de unt si se amesteca cand incepe sa prinda culoare se pune sare piper si zahar, jum lingurita, cand incepe sa se caramelizeze se adauga 1 lingura de otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "foie gras" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu vișine și mac, dulce și savuros

ieri la 14:58

Plăcinte ardelenești cu cartofi și brânză de burduf, grozav de gustoase

de RODIMUR 8

pe 26.01 la 12:57

Prajitura rasturnata cu afine si mere - Rapida si spornica

de oanapl 7

pe 25.01 la 20:58

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Rata [ ratza] a la Jamie