Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei

de Gergiana S in Prajituri, 16 Feb 2014 | 88092 vizualizari

 

Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei, binevenit oricand, usor de facut si de mancat.
Acest desert este foarte versatil si se poate face in multe combinatii.
Pentru Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei ai nevoie de urmatoarele ingrediente: foi napolitane, oua, zahar, unt, nuca, cacao.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei
  • foi de napolitana din comert
  • 3 oua
  • 2 cani zahar
  • 250 gr unt sau margarina
  • 250 gr nuca macinata
  • 1 lg cacao
  • esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei:

Cum se prepara Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei

Intr-o cratita punem o cana de zahar la caramelizat, pe foc mic amestecand in continuu.Tragem apoi de pe foc, adaugam nuca macinata si untul amestecand incontinuu pana ce acesta se topeste

Separat batem ouale impreuna cu cealalta cana de zahar pana obtinem o spuma albicioasa.Turnam compozitia de ou peste cea de nuca, adaugam si cacaua si punem din nou pe foc pt 3-5 min amestecand in continuu.La sfarsit adaugam si esenta de rom.

Crema calda se toarna peste foile de napolitanta imediat ce am luat-o de pe foc.

Ungem o foaie cu crema, adaugam cea de-a doua foaie, iar crema, iar foaie.

Acoperim cu folie alimentara si punem o greutate peste. Lasam la rece pentru cel putin 3-4 ore. Daca este lasata peste noapte, este si mai bine (asta pentru cei cu muuulta rabdare).

O reteta absolut delicioasa cu foi de napolitane este si Napolitana cu crema de ciocolata si cafea, Prajitura Furnicuta sau Napolitane cu crema caramel, o prajitura delicioasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de napolitana cu crema si nuca, deliciul copilariei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu griliaj