Foi de miere de albine

de Aletta in Prajituri, 25 Sep 2016 | 10221 vizualizari

 

Este prima oara cand fac prajitura aceasta si este grozava langa o ceasca de cafea !
Ps: Mai am de invatat la capitolul portionat prajituri si poze :)

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 150 g zahar
  • 50 g unt
  • 3-4 linguri de miere
  • 3 linguri lapte
  • 1 lingurita bicarbonat
  • 400 g faina
  • un praf de scortisoara

Pentru crema:

  • 2 linguri de faina
  • 250 g zahar
  • 250 g unt
  • 250 ml lapte
  • un borcan de gem de piersici
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi de miere de albine:

Pe planseta punem faina,bicarbonatul,scortisoara si turnam compozitia fiarta( mierea,untul,zaharul,laptele se pun intr-o cratita cu fund dublu pana se topesc si incepe sa fiarba se opreste si se toarna peste faina)

Se face un aluat din care trebuie sa iasa 3-4 foi,mie mi-au iesit 3( fiind prima oara nici nu speram la 4 foi )

Se coc foile pe dosul tavii,tapetata cu hartie de copt cam 12-15 minute sau pana prinde culoare.

Crema alba: Faina se amesteca cu zaharul,se adauga treptat laptele si se pune pe foc pana se ingroasa cao budinca.

Se lasa la racit si cand e rece se mixeaza untul lasat la temperatura camerei si apoi treptat se adauga din crema racita pana rezulta o crema densa.

Asamblare:

Foaie-crema-foaie-gem piersici-crema-foaie si se pudreaza cu zahar pudra.

TIPS-URI

1

gemul se poate inlocui cu oricare alt gem

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi de miere de albine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (28)

Aletta 1

28.09.2016, 16:31

Cu drag Tina, sa faci poza sa ne arati si noua,

mihaelar63 1

29.09.2016, 01:00

Cele mai bune !!!

Aletta 1

29.09.2016, 10:05

MIHAELA

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu prune