Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata

de babi5 in Prajituri, 16 Noi 2013 | 30628 vizualizari

 

Este prajitura coplilariei mele si mama obisnuia sa o faca de Craciun fiindca avea crema din lapte si gris si neavind frigider, vara nu o putea face .. era pentru noi o bunatate.. Eu m-am abatut un picut de la reteta si am imbunatatit-o .. produs finit super bun.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 bicarbonat de amoniu
  • 180 gr untura
  • 1 esenta vanilie(fiola)
  • 1l lapte
  • 2 budinci ciocolata
  • 500 gr zahar
  • 3 oua
  • 1 praf sare
  • 1 cub rama (250 gr)
  • 50 gr nuca cocos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata:

Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de  amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura.

Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua  (cu tot cu albus).

Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte )si daca este prea moale se mai adauga un picut de faina ,se lasa la rece pentru o ora (eu l-am facut seara si la-am copt adoua zi ) .

Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii (am folosit o tava de 35/45 cm . ) daca folosit o tava mai mica o sa va iasa patru foi .

750 ml lapte am pus la fiert  cu 250 gr zahar . Cind clocoteste am adaugat budinca dizolvata in prealabil in 100 ml lapte .

Dupa ce s-a fiert o dam la o parte si o lasam sa se raceasca dar nu de tot .

Cit mai este un picut calduta o mixam bine cu cubul de rama ..

Apoi umplem foile alternativ . pe foaia de deasupra puneti ce doriti, zahar praf cu aroma de vanilie ,glazura de ciocolata (eu am lasat putin din crema si am pus deasupra nuca de cocos.

Se lasa citeva ore sa se  inmoaie fiindca foile sunt ca si piscoturile (sunt mai tari )

O prajitura delicioasa.. pofta sa aveti!

 

TIPS-URI

1

Foile se intaresc, sa nu va speriati fiindca asa trebuie sa fie

2

Dar dupa se se vor umple si va sta citeva ore se inmoaie ; este un deliciu de prajitura ..

Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

MonaMimi 1

18.12.2014, 22:09

foarte buna, este prajitura copilariei mama o umplea cu branza dulce de vaci eu si acum o mai fac

babi5 1

19.12.2014, 09:22

Ma bucur mon si multumrsc

CristinaLupsa Morar 1

28.12.2018, 12:33

E si prajitura copilariei mele...doar ca mama facea pt mine,special,o portie intreaga cu crema de lamaie.
Anul acesta o fac si eu 😉
Ms pt cantitatile ingredientelir pt foi...le uitasem 😂😂😂
Un an nou fericit!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu crema de vanilie si caramel