Focaccia cu masline

de LC in Piine, 14 Noi 2012 | 4176 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 2 lingurite zahar
  • o lingurita sare
  • un pliculet drojdie uscata
  • o lingura de ulei
  • 150 g masline feliate fara samburi
  • o lingurita oregano
  • o lingurita busuioc
  • o lingurita rozmarin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Focaccia cu masline:

Punem la foc zaharul cu apa si sarea si lasam pana devine calduta. Punem plicul de drojdie intr-un vas si amestecam cu apa; lasam deoparte 10 minute pentru a se activa drojdia.

Intr-un bol cernem faina si facem o gaurica in mijloc...unde vom turna maiaua; adaugam si lingura de ulei ( de preferabil de masline..insa surpriza nu mai aveam si am folosit ulei de floarea soarelui) si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic care nu se lipeste. Lasam aluatul acoperit la dospit corca o ora intr-un loc caldut.

Dupa ce acesta a crescut punem putina faina pe suprafata de lucru si intindem cu ajutorul sucitorului si punem maslinele ( din care vom mai pastra cateva pentru garnisit) si condimentele.

Impaturim aluatul ( astfel incat compozitia sa ramana in centru) si framantam bine de tot astfel incat umplutura sa se distribuie uniform in tot aluatul.

Intindem luatul obtinut intr-o tava rotunda, dreptunghiulara, patrata pe care am uns-o cu putin ulei si il uniformizam pe toata suprafata si mai lasam la dospit 20 de minute. Dupa cele 20 de minute cu ajutorul degetelor facem gaurele pe alocuri.Il mai lasam la dospit circa 15 minute.

Inainte de a introduce tava in cuptor turnam peste auat picaturi de ulei de masline, maslinele ramase si cateva prafuri de condimente.

Dam tava la cuptor pentru 20-25 de minute. 

Mmmmm, ce frumos miroase!

Daca ti-a placut reteta noastra "Focaccia cu masline" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

ieri la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

pe 11.12 la 12:41

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Painici cu ceapa, cimbru si busuioc