File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)

de Doinavar in Peste, 27 Apr 2013 | 7491 vizualizari

 

Cum de Florii este dezlegare la peste, m-am gandit sa fac ceva usor. Aceasta reteta am primit-o de la prietena mea, Yzzy din Deva. “Malasorca” (sau “malasolca”, asa cum mi-a scris o prietena din Tulcea) este mancarea pescarilor din Delta, cunoscuta sub numele de “mancarea saracului” sau a “lenesului”. Am preluat reteta si am adaptat-o pentru oraseni si zau ca nu-si merita numele. Este un deliciu, sanatos si apetisant.

 

INGREDIENTE

  • ~600 g file de peste
  • 7-8 cartofi potriviti (~800 g)
  • 2-3 linguri ulei (masline)
  • 2-3 catei de usturoi
  • sare, piper, condimente pentru peste, 1 lingurita baza pentru mancaruri “Secretul gustului”
  • cateva fire de patrunjel verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca):

Condimentati pestele, curatati cartofii si taiati-i cubulete potrivite. Puneti cartofii intr-un vas de sticla termorezistenta, impreuna cu ulei, sare, piper, feliute de usturoi, baza pentru mancaruri si ~500 ml de apa clocotita. Dati cartofii la cuptorul preincalzit (2oo grade Celsius) pentru ~20 de minute.

Scoateti vasul cu cartofi din cuptor si asezati deasupra fileurile de peste portionate. Dati din nou totul la cuptor pentru inca 10 minute. Scoateti malasorca din cuptor pentru ca este gata. Ati vazut ce simplu si rapid a fost?

Decorati portiile cu patrunjel verde. Cine doreste, poate stropi cu zeama de lamaie. Se mananca fara paine. Asta-i foarte bine. Pofta buna. Se serveste calda, chiar aburinda.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste pe cartofi la cuptor (malasorca)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv italienesc cu salam și cașcaval la cuptor - Crocant și delicios

pe 25.07 la 09:57

Tartă cu cașcaval afumat și dovlecei - Aperitiv rapid și gustos

pe 25.07 la 09:33

Mic dejun italienesc - Simplu, rapid și gustos

pe 25.07 la 09:12

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

pe 24.07 la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

pe 24.07 la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stiuca cu legume