File de peste cu legume in unt

de cristinne in Peste, 14 Oct 2010 | 7434 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file de peste cod: 4 bucati
  • legume: morcov, telina, radacina patrunjel, mazare, ardei rosu, ceapa, vanata;
  • patrunjel;
  • unt;
  • condimente;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de peste cu legume in unt:

Se pregatesc mai intai legumele. Se taie cubulete si se fierb 5-7 minute. Se scot cat inca sunt al-dente (nu fierte de tot) si se calesc intr-o tigaie in care am pus cateva cubulete de unt la incins. Se inabusa si se calesc in unt pana sunt gata (cateva minute) .

Apoi se pregateste pestele: se stropeste pe o farfurie cu o jumatate de lamaie si cu sare si piper si se pune intr-o alta tigaie  o jumatate de lamaie rasa de coaja taiata cubulete, impreuna cu alte cateva cubulete de unt la incins. Se adauga pestele si se acopera sa se inabuse. Se intoarce si pe cealalta parte si cand e aurit, se scoate. Se serveste alaturi de legumele trase in unt.

Optional eu am mai facut si un sos alb pentru peste: Intr-o tigaie am pus unt, lapte si o linguria de amidon fin alimentar. La final am pus si 2 linguri de smantana, sare, piper si cateva picaturi se zeama de lamaie.  daca ma gandesc mai bine acum, trebuia sa fac sosul asta cred ca cu atunci tot cu peste..dar deh, nu mi-a dat prin cap ;))..data viitoare poate.

Daca ti-a placut reteta noastra "File de peste cu legume in unt" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

ieri la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]