File de cod cu cartofi si tarhon

de Bunica in Peste, 21 Aug 2009 | 6122 vizualizari

 

Am gasit reteta in "Bucataria pentru toti", am preparat-o si o impartasesc si celor carora le place pestele.

 

INGREDIENTE

  • 600g. file de cod
  • 1 kg. cartofi
  • 300 ml. lapte
  • 4 oua
  • 100g. cascaval
  • 1 lamaie
  • 1 leg. patrunjel
  • nucsoara, sare , piper dupa gust
  • tarhon
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA File de cod cu cartofi si tarhon:

Se curata fileul, se spala si se lasa la scurs. Se taie in bucati , se sareaza , se  pipereaza,l.Se curata cartofii, se taie rondele si se pun la fiert cu o lingurita de sare circa 10 min, dupa ce au inceput sa dea in clocot. Se scurg, se lasa sa se raceasca si se aseaza intr-o tava, mai adanca. Intr-un castron se amesteca laptele, ouale, cascavalul ras, sare, piper , nucsoara , tarhon dupa gust. Se toarna amestecul  in tava peste peste si cartofi si se da la cuptor. Se coace la foc potrivit 30 min. Se serveste cald stropit cu zeama de lamaie si presarat cu patrunjel.

TIPS-URI

1

un pahar de vin alb merge la fix

Daca ti-a placut reteta noastra "File de cod cu cartofi si tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Macrou marinat in sos indian, prajit in pesmet