Ficat turcesc

de reisnaor_2006 in Ficat, 1 Mar 2020 | 9714 vizualizari

 

Chiar daca nu sunteti iubitori de ficat, va garantez ca aceasta reteta o veti manca cu placere si va fi cea mai delicioasa mancare de ficat pe care ati incercat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ficat de pui
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de sare
  • 50 ml de ulei
  • 6 buc de usturoi
  • 1 ceapa
  • Sos:
  • 200 gr pasta de rosii
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 1/2 pahar de apa calda
  • 2-3 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat turcesc:

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.

      Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape gata adaugam o ceapa taiata cubulete.

      Sosul: Intr-un bol punem pasta de rosii, uleiul, mierea, omogenizam bine ingredientele si turnam compozitia peste ficatul prajit impreuna cu 1/2 pahar cu apa calda. Se lasa la fiert 10 minute si se serveste alaturi de garnitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ficatul de pui il putem inlocui cu ficat de porc.

2

Poate fi servit alaturi de o salata de ceapa rosie taiata subtire si marinata in ulei de masline, sare si otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]