Ficat turcesc

de reisnaor_2006 in Ficat, 1 Mar 2020 | 9987 vizualizari

 

Chiar daca nu sunteti iubitori de ficat, va garantez ca aceasta reteta o veti manca cu placere si va fi cea mai delicioasa mancare de ficat pe care ati incercat-o.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de ficat de pui
  • 3 linguri de amidon
  • 1 lingura de boia de ardei dulce
  • 1 lingura de sare
  • 50 ml de ulei
  • 6 buc de usturoi
  • 1 ceapa
  • Sos:
  • 200 gr pasta de rosii
  • 2-3 linguri miere de albine
  • 1/2 pahar de apa calda
  • 2-3 linguri de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat turcesc:

      Pentru inceput curatam ficatul de pui, il taiem fasii mai mari. Intr-un bol amestecam ficatul cu amidonul, sarea, boiaua de ardei dulce, usturoiul pisat si uleiul.

      Il lasam la marinat timp de 20 de minute. Punem ficatul la prajit si cand este aproape gata adaugam o ceapa taiata cubulete.

      Sosul: Intr-un bol punem pasta de rosii, uleiul, mierea, omogenizam bine ingredientele si turnam compozitia peste ficatul prajit impreuna cu 1/2 pahar cu apa calda. Se lasa la fiert 10 minute si se serveste alaturi de garnitura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ficatul de pui il putem inlocui cu ficat de porc.

2

Poate fi servit alaturi de o salata de ceapa rosie taiata subtire si marinata in ulei de masline, sare si otet balsamic.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat turcesc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine pufoasă cu unt, pătrunjel și usturoi - Rețeta savuroasă de casă

pe 25.11 la 11:03

Bomboane cu Nutella și alune de pădure - Rapide și delicioase

pe 24.11 la 09:24

Chifle cu lapte bătut și praf de copt - Rapide și gustoase

pe 21.11 la 17:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]