Ficat de vita marinat si prajit

de Ela68 in Ficat, 22 Noi 2012 | 18455 vizualizari

 

Pentru cine nu agreeaza ficatul de vita prajit, marinarea lui este cea mai buna solutie, ii schimba radical gustul.

 

INGREDIENTE

  • pentru bait :
  • 100 ml ulei de masline,
  • 3-4 linguri de soya,
  • 2 lingurite mustar,
  • 1 linguritra rozmarin,
  • condimentul "7 piperuri" il gasiti la magazinele arabesti
  • piper verde,
  • usturoi,
  • 2 linguri zeama de lamaie,
  • 1 lingura miere
  • 500 gr ficat de vita
  • pentru calit :
  • 2 cepe rosii,
  • 2 morcovi medii,
  • 1 ardei gras rosu.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vita marinat si prajit:

Pentru bait, se amesteca toate ingredientele, apoi se pun 500 gr ficat de vita taiat fasiii  in sosul rezultat. Se lasa cateva ore la frigider, intr-un castron acoperit.

Se toarna in tigaie 2-3 linguri ulei de masline iute ( eu prepar in casa uleiul de masline cu chilli si ienibahar iar pe masura ce trece timpul devine tot mai iute ), apoi cepele , ardeiul gras si morcovii taiati sub forma de bastonase subtiri.

Se adauga putina sare si se lasa 3-4 minute la calit.

Apoi adaugam ficatul , amestecand pana ce s-a evaporat apa si s-a prajit.

Se poate servi cu pilaf sarbesc.

 


Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vita marinat si prajit" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Ficat pane