Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru

de elucubratiiculinare in Vita, 5 Oct 2012 | 8082 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g ficat de vițel,
  • 250 g ciuperci champignon,
  • 1 ceapă,
  • 4-5 crenguțe cimbru,
  • 1 pahar vin alb,
  • 1/2 lingură fulgi de chilli,
  • 3 linguri ulei de măsline,
  • o linguriță oțet balsamic,
  • sare,
  • piper proaspăt măcinat.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru:

Ficatul se taie fâșii și se pun în apă rece cu o linguriță de sare pentru 30 minute - să iasă sângele. Se scoate din apă și se lasă la zvântat. Ceapa tăiată fideluță se călește în ulei, adăugăm ciupercile tăiate felii și fulgii de chilli și lăsăm la foc mare pentru 10 minute. Adăugăm ficatul și gătim pentru 10 minute, amestecând din când în când. Adăugăm vinul, oțetul balsamic și 1/2 pahar de apă. Condimentăm cu sare, piper proaspăt măcinat și cimbrul curățat de pe crenguțe. Lăsăm să fiarbă până scade sosul la jumătate.

Servim fierbinte. Ca și garnitură recomand cartofi cu cimbru.

Poftă bună.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu ciuperci și cimbru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]