Ficat de vițel cu ceapă și mere

de Panacris in Vita, 27 Ian 2013 | 5451 vizualizari

 

Am revizuit o rețetă mai veche! Și a ieșit o minunăție!

 

INGREDIENTE

  • ficat de vițel cca. 800 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • mere ionatan 4 bucăți,
  • unt 50 g.,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu ceapă și mere:

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie felii. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă bucățile de mere, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă amestecul de ceapă și mere, vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Pofta bună!

TIPS-URI

1

ficatul de vițel se poate înlocui cu ficat de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]