Ficat de vițel cu ceapă și mere

de Panacris in Vita, 27 Ian 2013 | 5419 vizualizari

 

Am revizuit o rețetă mai veche! Și a ieșit o minunăție!

 

INGREDIENTE

  • ficat de vițel cca. 800 g,
  • ceapă galbenă 4 bucăți,
  • mere ionatan 4 bucăți,
  • unt 50 g.,
  • ulei de floarea soarelui,
  • sare iodată,
  • piper proaspăt măcinat,
  • vin alb demisec
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ficat de vițel cu ceapă și mere:

Ficatul se curăță, se spală și se taie felii potrivite. Se topește untul într-o tigaie, se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic cca. 10 minute, întorcînd-se pe fiecare parte. Într timp ceapa și merele se curăță, apoi se taie felii. Se pune ceapa la călit în ulei în altă tigaie, la foc mic, acoperit, cca. 10 minute. Se asezonează de sare și piper, se adaugă bucățile de mere, lăsându-se la foc mic, cca. 5 minute, ca să se ”împreuneze” gusturile. Când feliile de ficat sunt aproape gata, se adaugă amestecul de ceapă și mere, vinul alb demisec, cca. 100 ml și se mai lasă la gătit, acoperit, cca. 5 minute. Se servește fierbinte alături de găluște de cartofi sau cartofi natur. Pofta bună!

TIPS-URI

1

ficatul de vițel se poate înlocui cu ficat de porc

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficat de vițel cu ceapă și mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

ieri la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

pe 26.09 la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]