Ferrero rocher,o combinatie divina intre napolitane,alune si ciocolata fina,care ma rasfata dupa fiecare muscatura.
Nimic nu se compara cu originalul dar imi permit de data aceasta sa spun si ca nimic nu se compara cu prajiturile de casa! Sunt sigura ca bomboanele ferrero rocher sunt la inima oricui si de ce sa nu incercam sa le pregatim chiar noi? Eleganta lor va incanta musafirii si tare bine vor arata pe masa voastra :).
P.S.Va spun sincer ca decat sa imi tot aud :"Vaai cate bomboane dinastea mai mananci?Ai mancat deja 5 mai lasa si la altii!",m-am gandit sa fac o bomboana "implinita",de dimensiuni mai maricele ca sa pot spune apoi:"Am mancat doar una" (cat 3 la un loc desigur:)) ).
Incepem prin a sfaramita napolitanele.Intr-un bol punem napolitanele sfaramitate impreuna cu nuttela si 50g alune macinate si amestecam bine pana cand aluatul se poate modela usor(la nevoie mai adaugati nuttela)
Ne umezim mainile in apa rece si formam bilute (puteti urma exemplul meu de marime a bilutelor,nu veti regreta:-" ) in care asezam o aluna in mijloc urmand ca apoi sa modelam in continuare biluta.Trecem bilutele apoi prin restul de alune macinate(200g) si le asezam pe o farfurie cu foilie alimentara pe care lasam la frigider 10 minute.
Cat bilutele stau la frigider topim ciocolata pe baie de aburi impreuna cu 50ml frisca lichida. Dupa ce ciocolata s-a racit putin adaugam si restul de alune macinate (ramase dupa tavalirea bilutelor) si amestecam.Scoatem bilutele din frigider si le trecem prin ciocolata cu alune urmand ca apoi sa le lasam la din nou la rece pese noapte sau pana cand ciocolata s-a racit.Bucurati-va de un adevarat rasfat!
1
Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2015/10/ferrero-rocher.html