Fasole gigantica

de Doralinda in Mancaruri de post, 6 Mar 2013 | 6413 vizualizari

 

Aceasta fasole nu am vazut nicaieri in afara de grecia, e atat de gustoasa!!! Aceasta mancarica e in genul la fasolea noastra dar se pune mult ulei si e scazuta, nu are mult sos! La mine a avut sos ptr ca sotului ii place sa intinga paine!;;)

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole
  • 50 gr pasta rosii concentrat
  • oregon
  • 1 morcov
  • 1 tulpina de telina
  • 100 ml ulei masline
  • 1 ceapa
  • patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole gigantica:

Lasam fasolea peste noapte intr-un vas cu apa sa se inmoaie. A doua zi, le clatim si le fierbem cca 30 min in oala sub presiune, daca nu aveti, lasati la fiert pana se fierbe pe jumatate. Intre timp, tocati ceapa si caliti-o in ulei, adaugati si morcovul si telina, apoi puneti fasolea, amestecati putin dupa care turnati compozitia intr-un vas pirex sau vas roman, presaratideasupra  patrunjelul tocat si puneti un pahar de apa(cca 300ml), puneti sare si piper dupa gust, dupa care puneti in cuptorul preincalzit ptr cca 45 min. Daca mai e nevoie, puteti adauga putina apa calduta. Fasolea e gata cand deasupra a facut o crusta si nu are mult sos.

Se poate servi atat calda cat si rece, insotita de muraturi si/sau branza feta! 

TIPS-URI

1

In loc de piper, puteti pune boia iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole gigantica" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]