Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna

de nadina73 in Conserve, 26 Sep 2010 | 21172 vizualizari

 

la iarna in 5 minute aveti ciorbica gata

 

INGREDIENTE

  • 2 kg fasole lata galbena
  • 0,5 kg ceapa
  • 0,5 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei galven
  • patrunjel verde
  • frunze de telina
  • rosii1,5 kg rosii
  • sare
  • conservant sau aspirina
  • ulei de masline 4-5 linguri
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna:

Se curata fasolea se taie bucatele .

Morcovul se taie rondele subtiri

Ceapa se curata si se taie pestisori.

Ardeiul se taie cubulete.

Frunzele de patrunjel si telina se toaca marunt

Rosiile se taie feliute

Se pune ulei intr-o oala se pune un rand de fasole dupa care se pune morcov,ardei,ceapa,rosii ,patrunjel verde si frunze de telina,sare si din nou se repeta operatiune pana la final.Se pune oala pe foc la foc potirvit fara apa si cu capac aproximativ 1 ora.

La final se pun in borcan se pune aspirina sau conservant se pune capacul si se pun la dunt intr-o oala cu apa si se acopera borcanele cu o carpa se duntulesc 20-25 minute dupa care se lasa  in oala pana se racesc.

Daca am primit fasole din tara ,era si pacat sa ratez ocazia.La iarna este o mancare si de post si usoara si rapida

Din cantitatile de mai sus vor iesi  6-7 borcane de 800g

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole galbena lata cu zarzavat pt iarna" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

ieri la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

Rețetă de chec de post – Desert pufos și aromat

pe 20.11 la 10:44

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Stevie preparata pentru iarna