Fasole batuta

de GeorgiaA in Mancaruri de post, 21 Mar 2014 | 6447 vizualizari

 

O reteta binevenita pentru post si nu numai, gandindu`ma ca astazi este vineri, poate va este pofta, de aceea va invit la masa. >:D

 

INGREDIENTE

  • 700 gr. fasole(din recolta proprie)
  • 4 cepe mici
  • 3 morcovi
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1/2 telina
  • 1 crenguta cimbru
  • 2 linguri mustar clasic
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • pasta de tomate
  • 1 ceapa mare pentru calit
  • ulei de floarea soarelui pentru calit
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea am lasat-o la inmuiat cateva ore bune, ulterior am pus-o la fiert. Am aruncat 3 ape si la a patra am adaugat si legumele.

Dupa ce au fiert le-am scos in strecuratoare, am scos ceapa si cimbrul, am pus totul intr-un vas de inox pasand fasolea cu legumele pana au devenit o pasta fina. Am adaugat 2 linguri ulei de masline, sare si piper, am lasat cateva minute sa stea. Am pisat usturoiul si l-am adaugat lasand iarasi sa stea cateva minute pana se imbina aromele.La urma am adaugat cele 2 linguri de mustar amestecand bine.

Intr-o tigaie am pus o ceapa mare tocata cu 2 linguri de ulei de floarea soarelui, 1 lingurita boia de ardei dulce, 200 ml. suc de rosii si le-am calit bine pana a scazut si s-a format un sos.

Am adaugat peste fasolea pregatita si am intepat cu furculita sa se intrepatrunda.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale de post cu usturoi