Fasole batuta

de Bunica in Mancaruri de post, 13 Feb 2013 | 24397 vizualizari

 

Este ora pranzului si va invit la o fasole batuta!

 

INGREDIENTE

  • 500 g. fasole boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 cartof
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • ceapa rosiepentru salata
  • ceapa
  • o lingura ulei
  • 1/2lingurita boia dulce sau iute
  • 1 lingura suc de rosii
  • 4 catei usturoi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Fasolea se pune la inmuiat inainte.Eu am pus foaolea de aseara.

Apa in care a fost inmuiata se arunca si se pune alta pentru fiert.

Dupa ce a dat cateva clocote se arunca si aceasta apa.

Se pune apa fiarta cat sa acopere boabele desi cam doua degete peste.

Tot acum se une si cartoful intreg.

Cand este aporape fiarta se pun legumele taiate marunt.

Se adauga cimbrul si uleiul.

Cand fasolea a fiert ,se scurge apa,sa adauga o lingura de uleisi usturoiul pisat si se mixeaza

Ceapa se taie marunt si se caleste usor.Se adauga boia dupa gust si o lingura suc de rosii.

Se servete cu salata de ceapa sau cu ceapa calita.

TIPS-URI

1

Cartoful se pune intreg pentru a absorbi gazele degajate de fasole.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigărui kebab cu lipii - Rețeta ingenioasă, plină de savoare

ieri la 10:06

Chec cu portocale - Deliciul aromat care te va cuceri

pe 11.11 la 11:02

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 10.11 la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]