Fasole batuta

de Brindusa in Mancaruri de post, 21 Dec 2010 | 4444 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole uscata, spalata si fara impuritati
  • 1 l de apa + 2 l apa
  • 1 morcov
  • 1 frunza de dafin
  • 3 cepe
  • 1-2 capatani de usturoi
  • 100- 150ml ulei
  • sare dupa gust
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fasole batuta:

Pune  fasolea in 1 l de apa si da un clocot. In timpul asta pune la fiert si restul de apa. Scurge fasolea si pune peste ea cei 2 l de apa fiarta. Adauga morcovul, dafinul si fierbe la foc mic pana ce fasolea e foarte fiarta. Daca apa scade foarte mult, mai pune putina apa fiarta

Taie ceapa foarte fin si caleste-o bine 1n 100 ml de ulei.

Strecoara fasolea si paseaz-o bine cu ajutorul unui blender vertical. Poti pune si un polonic din apa in care a fiert. Adauga 3/4 din ceapa calita, 1 capatana de usturoi zdobit si sare. Amesteca bine. Gusta si mai adauga usturoi si ulei daca asa iti place.

Pune fasolea pe o farfurie si orneaz-o cu restul de ceapa prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole batuta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu legume