Fantezie dulce-acrisoara

de mircodia in Prajituri, 12 Noi 2013 | 4509 vizualizari

 

E o prajitura foarte simpla la indemana oricui si foarte delicioasa:)merita incercata!

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4oua
  • 5 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 5 linguri apa
  • 3 linguri cacao

Pentru crema:

  • 100ml suc din compot
  • 3linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 3 linguri zahar
  • 1/2 pachet unt
  • 100g zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fantezie dulce-acrisoara:

Se bat albusurile cu mixerul pana incepe sa se formeze spuma apoi se adauga batand in continuare lingura cu  lingura apa calduta si zaharul Cand se formeaza o bezea tare se adauga galbenusurile mixate putin cu o lingura de zahar,cacaua si faina si se toarna amestecul intr-o tava tapetata pentru 20 de min in cuptor la 180 grade.

Intre timp se pregateste  crema: se pune pe foc zeama de compot (eu am folosit de prune dar se poate pune orice alta zeama dupa preferinta dar sa nu fie prea dulce:de corcoduse,visine,ananas,caise etc) iar cand da in clocot se adauga faina amestecata cu amidonul si se amesteca pana se ingroasa avand grija sa nu se formeze cocoloase si se pune la racit acoperind vasul cu o folie de plastic pentru a nu face pojghita iar apoi rece se adauga lingura cu lingura in untul spumat cu zaharul pudra.

Crema se intinde peste pandispanul rece si se orneaza dupa preferinta(in cazul meu am ornat cu piscoturi faramitate).

Pofta buna!     

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie dulce-acrisoara" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de ciocolată

de RODIMUR 8

ieri la 22:51

Salată cu brânză feta pane - Rețeta simplă și gustoasă

ieri la 09:10

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 25.08 la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura marmorata cu mousse de fructe rosii si glazura de ciocolata