Falsă ciorbă de burtă

de Sidy in Ciorbe, 19 Feb 2012 | 5024 vizualizari

 

Multa lume nu agreaza ciorba de burta din cauza mirosului ei si pentru ca nu le place burta in ciorba, asa cum arata.
Dar aceasta ciorba preparata din ciuperci Pleurotus si legume o imita foarte bine, are aproape acelasi gust, dar scapati de miros.
Este absolut delicioasa !

 

INGREDIENTE

  • 400 g ciuperci Pleurotus
  • 2 buc gogosari murati
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa
  • 6-7 catei usturoi
  • 200 ml smantana grasa
  • 1-2 galbenusuri
  • sare
  • piper mozaic proaspat macinat
  • 70 ml zeama dupa ardeii iuti murati
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • frunze patrunjel verde(optional)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Falsă ciorbă de burtă:

Curatam legumele si le spalam.

Ceapa o lasam intreaga.

Morcovul il dam pe razatoarea cu gauri mici

Gogosarii ii feliem subtire.

Ciupercile le taiem fasii inguste( ca si burta la ciorba).

In doua linguri de ulei ce le-am pus la incins , sotam morcovul. Daca este nevoie mai adaugam putin ulei.

Adaugam 3-4 l apa peste morcovul sotat, ceapa intreaga( pe care o vom arunca cand ciorba este gata) si asezonam.

Adaugam peste legume ciupercile si gogosarii taiati.

Lasam sa fiarba cam 30-40 de minute pina sunt fierte ciupercile.

Usturoiul curatat il dam prin presa si il adaugam la ciorba, lasam sa dea doua clocote apoi stingem focul sub ciorba.

Galbenusurile le amestecam bine ci 3-4 linguri de smantana si 1-2 polonice de ciorba.Le adaugam la ciorba putin cate putin, invartind mereu in ciorba ca sa nu se "taie" ciorba.

Restul de smantana o amestecam cu zeama zcra de pe ardeii iuti murati, adaugam si aici putina ciorba fierbinte, apoi rasturnam peste ciorba.

Potrivim gustul ciorbei cu cele necesare si deasupra putem presara frunze de patrunjel tocate marunt.

Pofta mare !

TIPS-URI

1

Serviti ciorba fierbinte alaturi de un ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Falsă ciorbă de burtă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

RuxyRux 1

20.02.2012, 09:26

Senzationala!!!

Panacris 1

02.03.2012, 12:13

Delicioasa! Oare merge dreasa cu iaurt? Nu prea mai avem voi smantana

Sidy 1

02.03.2012, 14:39

panacris...incearca ! Nu are ce sa fie rau. Mult succes sa ai

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace de curcan cu zeama de varza