Pentru Mos Craciun am adus faguri cu budinca de capsuni. De la galbenusuri, budinca si-a schimbat putin culoarea, dar gustul a fost bun. Am ales sa prepar budinca in acest mod pentru ca mi-am dat seama ca este doar un amidon colorat si aromat. Plus ca am o gramada de plicuri de budinca pe acasa (a fost o promotie cu jucarii si am cumparat vreo 25 de plicuri :))) si am zis sa mai consum din ea.
Intr-un tuciulet se pun galbenusurile si zaharul.
Intr-un castron se pune praful de budinca impreuna cu 4 linguri de lapte si se amesteca bine pana la omogenizare. Se pune compozitia obtinuta in tuciulet, impreuna cu restul de lapte si margarina, taiata bucati.
Se pune tuciuletul la foc mic si se mesteca, la inceput din cand in cand, apoi continuu, pana cand se ingroasa crema. Se lasa sa se racoreasca.
Intre timp, se prepara aluatul pentru faguri: intr-un castron mare se pun toate ingredientele in ordinea scrisa, cu exceptia fainii, care se adauga treptat. Se amesteca totul pana cand se obtine un aluat mai dens decat cel de clatite.
Se unge forma de faguri cu ulei, se incinge la flacara aragazului si se toarna doua lingurite de aluat in ea. Se coc fagurii pe ambele parti si se umplu cu crema. Se procedeaza asa pana cand se termina aluatul. Se pot pudra cu zahar.