Escalop de porc cu ghiveci de legume

de bubulina44 in Porc, 1 Apr 2012 | 6904 vizualizari

 

In functie de anotimp si de zi, organismul meu cere salata (cu orice) sau legume preparate sub orice forma asa ca am facut un escalop de porc mai altfel (vedeti imediat de ce) cu garnitura ghiveci de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii cotlet de porc dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • o ceapa rosie mare
  • 2 morcovi
  • 6-8 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 1 fir ceapa verde
  • o vanata o legatura
  • patrunjel verde
  • o jumatate de cana faina
  • 2-3 catei usturoi
  • o lingura de unt
  • un pahar cu vin alb
  • 1 fir ulei
  • 2-3 linguri capere
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ghiveci de legume:

Legumele se spala cu apa din abundenta si se feliaza: ciupercile, morcovii si ceapa se taie rondele, ardeiul, dovelecelul, vanata si ceapa se taie bucatele. Aveam o gulie si pana la urma am pus-o si pe aceea, taiata cubulete. Rosiile le-am pus sub apa fierbinte pentru a se decoji apoi le-am taiat cubulete.

Legumele se adauga in tigaie pana se calesc apoi se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mediu.

Intre timp cotletul de porc se taie felii destul de subtiri, cam de jumatate de centimetru, se bate cu ciocanul pentru carne, se condimenteaza cu sare si piper apoi se da prin faina pe ambele parti. Se scutura bine de faina apoi se pun in tigaie, unde in prealabil am pus untul la topit si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se adauga caperele si vinul si se lasa la foc mediu pana scade si se formeaza un sos cremos iar feliile de cotlet vor fi patrunse. De ce am zis mai sus ca e mai altfel? Pentru ca l-am facut ca cel de pui, cu sos alb, nu cu sos de rosii cum se face pe la noi :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

02.04.2012, 20:10

Foarte delicios arata!!

bubulina44 1

02.04.2012, 22:15

Multumesc tuturor, arata delicios si asa si este Merita incercat! Va pup pe toate Simona, Marinicayou10,Elena, Sufletista, Rocsi, Alinutza si Diana

andreea_angelo 1

19.11.2012, 21:18

ce bine arataaaaaa bravo tie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschi de porc la tava