Escalop de porc cu ghiveci de legume

de bubulina44 in Porc, 1 Apr 2012 | 6941 vizualizari

 

In functie de anotimp si de zi, organismul meu cere salata (cu orice) sau legume preparate sub orice forma asa ca am facut un escalop de porc mai altfel (vedeti imediat de ce) cu garnitura ghiveci de legume.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii cotlet de porc dezosat
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 rosii
  • o ceapa rosie mare
  • 2 morcovi
  • 6-8 ciuperci
  • 1 dovlecel
  • 1 fir ceapa verde
  • o vanata o legatura
  • patrunjel verde
  • o jumatate de cana faina
  • 2-3 catei usturoi
  • o lingura de unt
  • un pahar cu vin alb
  • 1 fir ulei
  • 2-3 linguri capere
  • sare si piper dupa gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Escalop de porc cu ghiveci de legume:

Legumele se spala cu apa din abundenta si se feliaza: ciupercile, morcovii si ceapa se taie rondele, ardeiul, dovelecelul, vanata si ceapa se taie bucatele. Aveam o gulie si pana la urma am pus-o si pe aceea, taiata cubulete. Rosiile le-am pus sub apa fierbinte pentru a se decoji apoi le-am taiat cubulete.

Legumele se adauga in tigaie pana se calesc apoi se lasa sa fiarba in sucul propriu, la foc mediu.

Intre timp cotletul de porc se taie felii destul de subtiri, cam de jumatate de centimetru, se bate cu ciocanul pentru carne, se condimenteaza cu sare si piper apoi se da prin faina pe ambele parti. Se scutura bine de faina apoi se pun in tigaie, unde in prealabil am pus untul la topit si un catel de usturoi zdrobit. Se lasa 2-3 minute pe fiecare parte, apoi se adauga caperele si vinul si se lasa la foc mediu pana scade si se formeaza un sos cremos iar feliile de cotlet vor fi patrunse. De ce am zis mai sus ca e mai altfel? Pentru ca l-am facut ca cel de pui, cu sos alb, nu cu sos de rosii cum se face pe la noi :)  

Daca ti-a placut reteta noastra "Escalop de porc cu ghiveci de legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Sim0na 1

02.04.2012, 20:10

Foarte delicios arata!!

bubulina44 1

02.04.2012, 22:15

Multumesc tuturor, arata delicios si asa si este Merita incercat! Va pup pe toate Simona, Marinicayou10,Elena, Sufletista, Rocsi, Alinutza si Diana

andreea_angelo 1

19.11.2012, 21:18

ce bine arataaaaaa bravo tie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Muschiulet de porc impletit cu bacon si usturoi