La fel de bune umplute cu branza sarata si marar!
(exceptie facand desigur pt Timea :)))
pt aluat
pt umplutura
Intr-un castron, punem faina si untul taiat cubulete. Incepem sa framantam usor cu mana, pana ce se amesteca bine untul cu faina, adaugam ouale si sare. Framantam iar pana obtinem un aluat elastic. Il dam un pic la frigider, timp in care pregatim umplutura.
Faramitam intr-un castron branza de capra, adaugam oul batut si mararul spalat si tocat in prealabil, putina sare cu condimente. Amestecam bine, bine si dam deoparte sa se intrepatrunda aromele.
Pornim cuptorul.
Scoatem aluatul din frigider si intindem o foaie groasa cam de 1 cm din care taiem cu o forma rotunda cercuri de diametru mai mare sau mai mic, de aceasta data eu am taiat forme mai mici, cu diametru de aproximativ 5-6 cm.
(eu am mai intins putin cu sucitorul fiecare bucata de aluat). Asezam o lingurita de umplutura de branza si impaturim frumos, presand marginile cu o furculita.
Placintutele astfel formate, le asezam intr-o tava prevazuta cu hartie de copt.
Le ungem cu ou batut si presaram putina sare cu condimente si oregano.
Le dam la cuptor, la foc mediu, cam 30 minute, pana se rumenesc frumos.
1
ingredientele costa aproximativ 15 lei.
2
sunt bune si calde si reci.
3
pana acum le-am experimentat umplute cu carne si ciuperci, cu branza sarata, urmeaza cu legume.