Empanada de atun (placinta cu ton)

de naomy in Aperitive / Garnituri, 26 Sep 2011 | 8167 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un pachet de foietaj
  • 2 cutii ton
  • 2 cepe
  • 1 gogosar
  • 1 rosie sau (rosii la cutie)eu am pus doua din cutie
  • 30 mil ulei masline
  • un catel usturoi
  • o frunza busuioc
  • sare si piper dupa gust
  • o forma pt placinta din aluminiu(patrata sau rotunda)

 

Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Empanada de atun (placinta cu ton):

In primul rand pregatim foietajul in  forma de aluminiu, il taiem in doua si cu prima parte acoperim forma si cealalta o lasam pt pus deasupra.

Curatam ceapa, o taiem rondele si o punem la calit. La fel procedam si cu gogosarul care vine urmat de rosii si usturoiul taiate cubulete. Apoi turnam tonul, adaugam condimentele si frunza de busuioc si mai lasam cam 10 minute la calit. Cand e gata, lasam putin la racit si apoi turnam compozitia peste foietaj si acoperim cu cealalta parte de foietaj. O lipim bine cu gegetele si facem cateva forma cu furculita si o dam la cuptorul incins la 180 grade, cam 30-40 minute.

Se serveste calda sau rece dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada de atun (placinta cu ton)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu camembert si roșii la cuptor - Gustarea care te cucerește

ieri la 09:45

Rulouri cu cașcaval și chorizo - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 21.07 la 09:26

Mămăliguță în straturi, cu brânză de burduf și ouă de prepeliță

de RODIMUR 8

pe 18.07 la 13:59

Salată cu avocado - Rețeta savuroasă și ușoară

pe 18.07 la 08:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta aperitiv