Eclere dezordonate

de LC in Prajituri, 17 Mai 2012 | 4400 vizualizari

 

Nu le-am făcut cu cremă fiartă, ci cu pudding de vanilie că asta aveam prin casă :) Nu m-am putut abține să nu fac ceva dulce întrucât încerc să mai dau jos niște kg ( am mâncat doar unul și atât, restul le împart :)) ) Le-am numit dezordonate pentru că nu le-am făcut egale și nici nu le-am ornat cu precizie !

Rețeta pentru coji am pescuit-o de la bucătărașul Lili Mușat :)

 

INGREDIENTE

  • 8 ouă
  • o cană de ulei
  • o cană jumătate de apă
  • 2 căni de făină
  • 200 ml frișcă lichidă
  • două plicuri pudding vanilie
  • un praf de sare
  • o esență
  • 130 g ciocolată
  • 70 g margarină rama
  • 3 linguri cacao
  • o lingură apă
  • două linguri ulei
  • 1 litru lapte
  • 8 linguri zahăr pudră
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere dezordonate:

Apa cu uleiul se pun pe foc și când încep să clocotească adăugăm făina, amestecând continuu până se desprinde de cratiță ( sper că voi aveți un tel bun...că eu am făcut bășică la deget de la al meu :)) ). După ce se răcește punem ouăle unul câte unul și amestecăm până se încorporează. Facem bastonașe și le coacem la foc mediu timp de 25-30 minute în tava tapetată cu foaie de copt ( am încercat să fac și eu bastonașele frumos cu poșul...și după 3 s-a dus naibii poșul...așa că m-am uns cu ulei pe mâini și am făcut mici cârnăciori :))

Puddingul l-am preparat conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Frișca am bătut-o și i-am adăugat esență de portocale și un plic de zahăr vanilat. După ce s-a răcit budinca am amestecat-o cu frișca.

Pentru glazură se amestecă ciocolata, margarina, uleiul, apa și se pune pe baie de abut. După se topește adăugăm 3-4 linguri de cacao și amestecăm energic pentru a nu face cocoloașe.

După ce s-au răcit cojițele și umplutura, le-am tăiat pe lung și le-am pus crema. Am închis căpăcelul și am glazurat. :)

TIPS-URI

1

glazura mea nu a ieșit perfectă că nu am folosit margarina, ci untar( asta aveam în casă) și nici ciocolată de calitate, dar sunt foarte gustoase oricum

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere dezordonate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere (pentru sarbatoritii SF.ANDREI)