Eclere cu banane

de mimmi in Dulciuri, 17 Mai 2011 | 5318 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Coji:
  • 65 g faina,
  • 50 g margarina,
  • 130 ml apa,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • 2 banane,
  • Topping de ciocolata,
  • biscuiti sau napolitane,
  • Pentru crema:
  • 75 g zahar,
  • 25 g cacao,
  • 1 pahar apa,
  • 2 lingurite amidon pentru prajituri,
  • 30 ml lapte.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere cu banane:

Se pune la fiert apa cu margarina si sarea. Cand clocoteste se adauga toata faina,se trage deoparte de pe foc si se amesteca pana se desprinde aluatul de pe cratita. Se lasa sa se raceasca. Se adauga oul si se amesteca bine bine. Punem pe hartie de copt formele pentru coji si le lasam 15-20 de minute,pana prind o crusta aurie.

Pentru crema: Fierbem apa, zaharul si pudra de cacao intr-o oala adanca, la foc mediu, si amestecam constant.  Dupa ce zaharul se dizolva, adaugam amidonul amestecat cu lapte. Amestecam pana se ingroasa si lasam sa se raceasca.

Taiem cojile pe din doua,le umplem cu crema,punem pe fiecare o jumatate de banana,taiem un biscuite pe din doua si le punem pe banana. Stropim cu topping si servim.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere cu banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]