Eclere

de Bunica in Prajituri, 26 Feb 2016 | 6236 vizualizari

 

Eclere - prăjiturile copilăriei.

 

INGREDIENTE

  • Coji
  • 2 căni apă
  • 6 ouă
  • 100 g unt
  • 2 căni făină
  • Cremă
  • 800 ml lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 100 g zahăr
  • o lingură zahăr vanilat
  • 150 g unt
  • Glazură
  • 100 g ciocolată
  • 50 g unt
  • 2 liguri lapte
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pune la fiert apa cu untul.

Cand a dat în clocot stinge focul si adaugă făina.

Amestecă repede și ferm până la încorporare.

Lasă să se răcorească și adaugă ouăle unul câte unul amestecând bine pentru încorporarea fiecarui ou.

Cu ajutorul uini pochs pune bastonașe de aluat in tava tapetată cu hârtie de copt.

Dă tava la cuptorul încins la 200 grade până se rumenesc,apoi redu temperatura la 170 grade pentru 15 minute.

Scoate tava și lasă cojile la răcit.

Crema
Ia un vas cu fundul dublu.

Amestecă zahărul cu amidonul,zahărul vanilat și ouăle.

Toarnă peste amestec laptele.

Pune vasul pe foc și fierbe până se obține o budincă mai groasă.

Ia de pe foc și adaugă untul.

Amestecă ferm până la încorporarea untului.

Ia fiecare coajă,taie-i capacul și cu ajutorul unei lingurite umple cojile.

Glazura:

Într-un ibric pune la topit ciocolata +untul+laptele.

Glazurează eclerele cu ciocolată sau pudrează-le.

 

 

TIPS-URI

1

Zahăru vanilat este preparat de mine din zahăr farin+păstăi de vanilie

2

În timpul coacerii nu deschide cuptorul.

3

Din aceste cantități am făcut 30 de coji

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini cheesecake rapid - Desertul delicios cu brânză și fructe

ieri la 09:01

Piersicuțe dulci – fursecuri aromate

pe 18.02 la 12:48

Crispy de pui la cuptor – Rețetă sănătoasă, crocantă și delicioasă

pe 18.02 la 09:29

TOP
utilizatori

Panacris

2093 puncte

RODIMUR

1208 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

493 puncte

UrsanMihaela

254 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu glazura de ciocolata amaruie