Pentru ca sunt inebunita dupa eclere, am gaasit o reteta care iese perfect de fiecare data
Apa impreuna cu laptele si praful de sare se pun intr-o cratita la foc mic. Peste ele se adauga untul pentru a se topi.
Cand untul e topit complet punem toata faina peste compozitie si amestecam foarte bine pana se formeaza o bila de aluat bine inchegata.
Dupa aceea luam cratita de pe foc si mixam bine pentru a scoate tot aburul din aluat.
Se adauga ouala pe rand si se amesteca bine.
Cu ajutorul unui posh formam eclerele in tava tapetata cu hartie de copt si le bagam in cuptorul bine incins.
Nudeschidem usa cuptorului decat atunci cand eclere au crescut foarte bine si mai au doar sa se rumeneasca. Cu ajutorul unei scobitori intepam fiecare coaja si mai lasam 5 minute pentru a se rumeni.
1
Puteti folosi orice tip de umplutura va convine
2
Crema pentru eclere : mie imi place sa folosesc budinci sau crema pentru tarte de la Dr.Oetker. Se fac foarte usor si nici nu sunt costisitoare
3
Va recomand topping-ul de ciocolata
4
Cand nu am prea mult timp la dispozitie, le torn in tava cu lingura, facand astfel eclere rotunde.