Eclere

de Studenta_la_cratita in Prajituri, 23 Mar 2014 | 2907 vizualizari

 

Aveam de mult o poftă nebună de eclere și mi-am amintit că, atunci când eram copil, mama obișnuia să facă mini eclere. Așa că am pus mâna pe telefon și m-am pus pe treabă.

 

INGREDIENTE

  • 1 cană ulei
  • 1 cană 1/2 de apă
  • 2 căni făină
  • 8 ouă
  • 1 vârf cuțit sare fină
  • creme la alegere, eu am folosit 1 plic budincă ciocolată și 1 plic cremă lămâi
  • pt glazură: 6 linguri zahar pudra + 3 linguri cacao + 2 linguri ulei masline + 3 linguri apa fierbinte.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Pentru aluat eclere: apa + ulei + sare se pun pe aragaz intr-o cratiță la foc mic. Când clocotește se ia de pe foc și se pune toată făina deodată. Se bate cu mixerul până se desprinde de pe cratiță. Se adaugă ouălele unul câte unul (după ce s-a încorporat primul se adaugă al doilea...și tot așa). Se amestecă cu mixerul până se desprinde aluatul de pe cratiță. Se adaugă 6 linguri apă rece. Se mai mixează puțin și se pun într-un șpriț (eu am folosit o lingură, de asta au ieșit rotunde).

Se pun în cuptorul preîncălzit la foc mediu 20-25 minute. (în funcție de cuptor)


Se lasă să se răcească și se taie cu un cuțin. Se umplu cu crema pregătită conform instrucțiunilor de pe plic și se glazurează.

Pt glazură: se amestecă zahar + cacaua într-o cană. Se adaugă uleiul și se amestecă energic cu o lingură. Se adaugă apa fierbinte și se amestecă în continuare. Eu am avut nevoie de două porții de glazură.

Le-am savurat cu ceai de tei și mentă, cu miere și lămâie. Iar preferatele mele au fost cele cu lămâi.

 

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

23.03.2014, 23:30

simsim82 1

24.03.2014, 08:06

Rocsi 1

24.03.2014, 20:39

Preferatele mele

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Savarine