Eclere

de oana_pisicutza16 in Prajituri, 30 Mar 2012 | 7344 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 125 g lapte
  • 125 g apa
  • 115 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • 140 g faina
  • Un praf de sare
  • 4 oua
  • crema pentru cremsnit de la dr. oetker
  • 750 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Se amesteca pe foc, laptele, apa, untul, zaharul si sarea, pana se topeste untul si da un clocot. Se adauga toata faina o data si se amesteca rapid pana se ingroasa aluatul. Dupa ce s-a ingrosat se mai amesteca un pic, dupa care se lasa aluatul sa se raceasca

Dupa ce s-a racit putin aluatul, se adauga ouale pe rand (La fiecare ou veti vedea ca aluatul se separa in bucati insa continuati sa amestecati pana se "leaga" din nou. Urmatorul ou il puneti doar cand aluatul e "legat")

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se fac bastonase de 10 cm lungime, cu ajutorul unui spritz de patiserie

Tava se baga la cuptor si se lasa pana eclerele au prins o culoare aurie

Intre timp se prepara crema conform instructiunilor de pe ambalaj

Dupa ce s-au copt si s-au racit eclerele se pot umple cu crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Eclere cu jeleu de portocale si crema de vanilie