Dulceata ecologica de cirese galbene

de Bunica in Dulceata / Gem, 28 Iun 2009 | 12126 vizualizari

 

Am invatat sa fac aceasta dulceata de la soacra mea, care avea 2 ciresi la tara, in curte. Ciresele din care am preparat aceasta dulceata au fost luate din piata, de la o batranica. Nu ezitati sa o pregatiti. Este delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • zahar- 1 kg.
  • cirese galbene -o farfurie cu varf
  • zeama de lamaie-o lamaie
  • 1 pahar cu apa
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata ecologica de cirese galbene:

Se spala ciresele, se curata de codite, se scot samburii.

O farfurie adanca plina cu varf cu cirese fara samburi, un 1kg. zahar si 1pahar cu apa se pun la fiert la foc iute la inceput (in jurul a 10 minute, cam pina incepe sa fiarba), apoi la foc potrivit. Se ia spuma care se formeaza si se mesteca din cand in cand, pentru a nu se prinde de cratita. Se foloseste numai lingura de lemn pentru dulceata. In final se adauga zeama de la o lamaie si se amesteca.

Tips. Este gata cind iei putin sirop, il lasi putin sa se raceasca pe lingurita si-l pui pe o farfurioara, iar acesta formeaza o bobita care nu se intinde (nu mai este lichid)

Un alt semn ca este gata. Iei putin sirop intre degetul mare si aratator si cind deslipesti degetele  un pic (circa 1 - 1,5 cm), siropul trebuie sa se intinda intre degete.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata ecologica de cirese galbene" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de afine