Dulceata din flori de soc

de Retete cu Margareta Cismasiu in Dulceata / Gem, 18 Iun 2015 | 3450 vizualizari

 

Nu trebuie sa lipseasca din nici o camara aceasta dulceata. Si nu numai datorita proprietatilor terapeutice a socului ci si pentru gustul si aroma acestei dulceti.

 

INGREDIENTE

  • 500 g flori de soc,
  • 1kg zahar,
  • 800ml apa,
  • 1 lamaie
Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de soc:

Florile culese se spala bine apoi se taie de pe inflorescenta sa ramana doar petalele, fara codite.E o munca migaloasa, dar merita efortul.

Din apa si zahar se face un sirop potrivit de gros. Cand incepe sa se lege siropul, se adauga florile de soc si lamaia felii. Se lasa sa fiarba in continuare pana dulceata e bine legata. Se ia de pe foc si, fierbinte, se pune in borcane.

Acestea se inchid ermetic si se tin 15 min.cu capacul in jos apoi se rastoarna si se tin in prosoape pana se racesc complet.

Borcanele se eticheteaza si se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de soc" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu foitaj și prune - Desertul rapid și delicios

ieri la 11:11

Porloș cu mere, rețetă ardelenească

de RODIMUR 8

ieri la 02:56

Supa de pui cu galuste de gris – ca la mama acasa

de vasimur 4

pe 20.10 la 10:38

Biscuiți cu gem de vișine - Fragezi și delicioși

pe 20.10 la 06:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]