Dulceata din flori de salcam roz

de Ancutsa in Dulceata / Gem, 11 Iul 2016 | 3824 vizualizari

 

Am pregatit aceasta dulceata acum cativa ani, cu flori de salcam roz de la tara. Florile au fost foarte parfumate, iar dulceata a avut gust asemanator cu mierea de salcam. 

 

INGREDIENTE

  • aprox 600 g flori de salcam roz;
  • 600 g zahar;
  • 1 l apa;
  • 2 linguri zeama de lamaie.
Portii: 15
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata din flori de salcam roz:

Florile de salcam se desprind de pe ciorchini, se spala cu apa rece (de cateva ori), apoi se pun pe un prosop curat de bucatarie si se rasfira pe el ca sa se usuce bine.

A doua zi, se pun la fiert intr-o cratita mare apa cu zaharul si, cand incepe sa se formeze siropul, se adauga florile de salcam si zeama de lamaie. O sa observati ca dupa ce le scufundati in apa, florile se deschid la culoare. Se fierb cam 30 de minute, amestecand din cand in cand.

Se pune in borcanele pregatite dinainte, se pun capacele si se depoziteaza la loc racoros.

 

Dulceata obtinuta: 3 borcane

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2013/05/dulceata-din-flori-de-salcam-roz.html

TIPS-URI

1

Eu am triat florile atat cat am putut, insa e bine sa indepartati coditele si acele cotoare, de preferat ar fi sa desprindeti petalele ca sa nu fie tari. Daca nu sunteti obisnuiti cu gustul, pregatiti o cantitate mai mica la inceput. Puteti folosi aceasta dulceata ca aroma la prajituri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam roz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

AndrutzaP 1

12.07.2016, 09:18

RuxyRux 1

18.07.2016, 18:26

O, ce dulceata incantatoare! Neaparat trebuie gustata! Adorabil parfum!

Ancutsa 1

14.05.2020, 22:05

Va multumesc mult!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

ieri la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

ieri la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

ieri la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:25

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]