O dulceata delicioasa!
 Visinele se spala si se scot samburii. Se pun la foc cu zaharul si se  lasa la foc mai domol pana se "incheaga". Adica, daca pui pe o farfurie  un strop de dulceata si dupa 2-3 minute ce se raceste nu curge, e gata.  Asta poate dura 2-3 ore, timp in care noi mai mestecam, ca sa nu se  prinda de fundul oalei, mai ales spre final. Dulceata se mai intareste  si dupa ce se raceste, deci sa nu va insele aspectul ei, ci mai bine  faceti-i proba.Ghimbirul se adauga cand e aproape gata.
 Puneti dulceata in borcane curate pe care le intoarceti cu capacul in jos,aprox. 15 minute, astfel  sterilizandu-se capacul.
 Ceea  ce e important e faptul ca nu punem deloc conservant si totusi,  fiind fiarta atat de mult, rezista foarte bine si cativa ani.
 In plus....E DELICIOASA!!!...si usor picanta de la ghimbir, care ii da o savoare aparte.