Dulceata de rosii galbene

de alinutzika in Dulceata / Gem, 31 Aug 2011 | 8928 vizualizari

 

De mult timp m-am tot gandit sa incerc reteta aceasta...dar ma cam indoiam de rezultat.
Ei bine, pt ca anul acesta in gradina am avut si 2 fire cu rosii galbene, care au rodit bine, am zis sa incerc.
Va prezint una dintre cele mai gustoase dulceturi. Seamana foarte bine cu cea de caise, dar parca e mai fina si mai aromata.
Cand o sa mai zaresc rosii de genul asta....direct dulceata le fac!
Delicioasa! Aromata! .......Irezistibila!...:)))))) si cu o culoare galben-aprins....de-ti ia ochii...:)))

 

INGREDIENTE

  • 2 kg rosii galbene
  • 1 kg zahar
  • gelfix
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de rosii galbene:

Se spala rosiile, se taie partea de la codita, se taie bucatele mai mari si se pun intr-o oala la foc iute, cu jumatatea de cantitate de zahar si gelfixul.. Se lasa sa dea cateva clocote si apoi se ia de pe foc si se adauga restul de zahar.

Se mai lasa pe foc exact un minut! Se ia fierbinte si se pune in borcane. Borcanele se intorc cu capacul in jos pt 5-10 minute, apoi se baga in camara.

La iarna (daca apuca iarna), veti savura o dulceata rafinata, foarte foarte buna, iar daca nu o sa spuneti ce e in borcan, pariez ca nimeni nu o sa-si dea seama!

Eu am incercat dulceata pe mama mea. Stiti ce a zis?

- Mmmmm...ce buna e! De caise, asa-i?...:))))))

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de rosii galbene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Silvioara 1

01.09.2011, 11:04

Bravo
Si eu am la tara rosii galbene si ma bate gandul sa incerc reteta ca arata tare bine...

DIANA B 1

01.09.2011, 14:47

Bineeeeeeeeeeee , m-ai convins , dulcetica mica ... sper sa nu te superi , eu tot ce zic , zic din

adry88 1

02.09.2011, 15:50

interesant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Copanele de pui in bacon - Reteta rapida la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:10

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

pe 25.10 la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1360 puncte

mihaelar63

203 puncte

Valclaudia

200 puncte

Sidy

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]