Dulceata de pepene rosu

de Dya Daniela Andrei in Dulceata / Gem, 27 Aug 2015 | 6389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 kg pepene rosu
  • 1 kg zahar
  • o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de pepene rosu:

Curatam pepenele de coaja verde si il feliem.

Indepartam miezul, pastrand pe coaja aproximativ un centimetru.

Taiem cojile in cuburi potrivit de mari si le fierbem pentru 30-40 de minute.

Le scurgem apoi de zeama, le lasam sa se raceasca si presaram deasupra zaharul.

Le pastram la rece pana a doua zi.

Le punem apoi sa fiarba la foc potrivit, pana ce siropul format ajunge la consistenta dorita.

Adaugam sucul de lamaie si continuam fierberea inca 10-15 minute aproximativ.

Dulceata fierbinte o turnam in borcanele curate si le strangem bine capacele.

Le asezam pe o suprafata rezistenta cu capacul in jos. Dupa racire se depoziteaza intr-un loc uscat si racoros.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Sucul de lamaie are rolul de a pastra culoarea si consistenta miezului de pepene.

2

Este foarte important ca siropul de apa si zahar sa se fiarba la foc mic pentru a evita caramelizarea acestuia si implicit culoarea maronie

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de pepene rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2015, 23:31

In poze este doar miezul Vladimir, da. Se foloseste, asa cum am spus, parte din coaja si parte din miez Eu am ales mai mult miezul

Dya Daniela Andrei 1

28.08.2015, 23:33

Va multumesc

Valclaudia 1

29.08.2015, 20:47

vai, cat de bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele la cuptor - Rețeta simplă și savuroasă

pe 14.02 la 15:44

Cornulețe semiluna - Fragede și delicioase

pe 14.02 la 15:27

Salată Șuba

pe 14.02 la 11:13

Cartofi cu conopidă, gratinați la cuptor - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 14.02 la 10:25

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

pe 13.02 la 09:47

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)