Dulceata de gutui

de T I M E A in Dulceata / Gem, 21 Noi 2013 | 25700 vizualizari

 

O dulceata aromata si gustoasa pe care o putem folosi si la prajituri.

 

INGREDIENTE

  • 1.3 kg gutui (aprox 750 gr fara coaja si fara cotor)
  • 350 gr zahar
  • zeama de la o lamaie
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Spalam bine fructele, apoi le curatam de coaja si de pe cotor. 

Taiem fructele cubulete mici si le punem intr-un vas.

Stoarcem zeama de la o lamaie peste fructe si adaugam zaharul si amestecam.

Acoperim si punem vasul la frigider pana a doua zi.

A doua zi punem vasul pe foc si fierbem aprox o ora si jumatate sau daca aveti un vas Multicooker, turnati compozitia in vasul aparatului si apasati functia gem.

Turnam dulceata in borcane sterilizate, punem capacul si le asezam intr-o patura pt a se raci treptat.  

Mie mi-au iesit 3 borcane. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui