Dulceata de catina

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Sep 2017 | 9744 vizualizari

 

E prima data cand fac asa ceva, mi-am zis ..de ce nu, sigur e buna si dulceata de catina, macar ca medicament naturist...se cunosc bine beneficiite catinei sau ginsengul romanesc, nu stau eu acum sa descriu beneficiile catinei...exista o multitudine de tratate care arata beneficiile, eu doar va prezint varianta mea de dulce catinos....pot sa descriu gustul ca unul dulceag-acrisor-amarui.....

 

INGREDIENTE

  • 800 g catina
  • 1 kg zahar
  • 400 ml apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de catina:

Mai intai se aduna catina, se stie ca nu-i un lucru usor, avand in vedere ca e tare tepoasa domna catina. Dupa ce am adunat bobita cu bobita o spalam sub jet de apa sa inlaturam impuritatile. Intr-o cratita punem zaharul si apa si o lasam sa clocoteasca de cateva ori, pana incepe sa faca perlute mici. Apoi adaugam catina spalata si o fierbem la foc mic pana incep bobitele sa devine sticloase  ( musai s a le lasam sa devina sticloase altfel sunt extrem de acre ) siropul devine usor caramelizat de aici gustul cu o tenta de amarui, dar un amarui placut . Dupa ce au devenit sticloase bobitele se trage de pe foc cratita si se toarna dulceata in borcanele spalate si sterilizate ( eu spal bine borcanele, apoi incing bine cuptorul, sting focul si bag borcanele sa se usuce) se caapcesc si se acopera cu un prosop pana a doua zi cand se depoziteaza in camara. Cu siguranta o sa o folosesc ca pe un medicament, o lingurita dimineata pe stomacul gol...

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de catina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

kytz 1

08.09.2017, 10:24

Bună de avut în trusa de ”medicamente” !

elucubratiiculinare 1

12.09.2017, 08:12

interesant, nu am papat niciodata

laura_n 1

13.09.2017, 17:56

Catina are un gust aparte, nu cred sa iasa rea. Eu o pastrez cu miere, dar la dulceata nu m-am gandit pana acum.
sa ne dai si noua sa gustam )

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata din catina Panacris