Dulceata de capsuni reteta Vad ca-i sezonul, se cauta, se intreaba :))) asa ca pun si eu reteta dupa care am facut dulceata anul trecut. Inca mai am doua borcane ; s-a pastrat excelent.
Dulceata de capsuni reteta
Spalam capsunile, apoi le curatam de codite (eu am avut 2,300 kg inainte  de curatare)
Am pus la fiert intr-un vas 2 kg zahar si doua cani de  apa.
Am lasat la fiert pana ce siropul a fost legat (se verifica prin  proba picaturii: lasi sa curga ultima picatura de pe lingura, pe o  farfurie si trebuie sa arate ca o perluta sau intr-un paharel cu  apa, picatura sa nu se imprastie).
Am adaugat capsunile, am inchis  focul, am acoperit si am lasat o ora.
Am pus apoi iar la foc si am  lasat flacara la  mic, am adunat mereu spuma formata, pana ce siropul a  fost legat  (verificat prin proba amintita).
Am adaugat zeama de la o  lamaie, doua linguri de rom, menta  si am inchis focul.
Dupa 15 minute am  turnat in borcanelele curate si am pus capacele. (la desfacere se va auzi  un clik).
Se pastreaza in camara.
Spor la treaba!
1
In general nu pun asa mult zahar, asta depinde de capsuni, cat de coapte si dulci sunt.
2
Am facut si gem dar n-am scris reteta, n-am poze; o voi face anul acesta iar