Dulceata de caise facuta la cuptor

de Roda in Dulceata / Gem, 10 Iun 2009 | 11478 vizualizari

 

Va propun o reteta de dulceata preparata nu pe aragaz , ci in cuptor .Este foarte gustoasa si nu necesita mult zahar.

 

INGREDIENTE

  • 4kg.caise fara samburi,
  • 1 1/2kg.zahar;
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de caise facuta la cuptor:

1.Caisele se aseaza in tava de aragaz si deasupra se presara zaharul.La inceput focul este mic, dar, pe masura ce zaharul se topeste, se mareste flacara si se lasa sa fiarba cca. 1 ora.Din cand in cand, se amesteca cu o lingura de lemn ,folosita numai pentru dulceturi.Cand siropul este legat, se pune dulceata fierbinte in borcane  ai apoi direct in camara.

2.In mod similar,adica in cuptor,  se prepara dulceata de mere, pere , piersici sau prune.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de caise facuta la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bruschete cu ceapă caramelizată și feta - Gustarea delicioasă care te cucerește

ieri la 18:21

Ștrudel cu fructe - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 12.06 la 10:52

Ciulama de ciuperci cu mărar - Rețeta simplă și gustoasă

pe 11.06 la 08:53

TOP
utilizatori

Rocsi

1252 puncte

mirela0911

1000 puncte

Constelatialeu

1000 puncte

vasimur

196 puncte

RODIMUR

186 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de caise